KML Turkiye Anasayfa | Linkler | Site Haritası | İletişim
| Kullanım Sözleşmesi
Facebook || TR | EN
Uye Olun
Giris Yapin
 Benim Hakkımda
 22 9 Hakkında
 KML Hakkında
 Semptomlar ve Tanı
 Tedavi Seçenekleri
 KML Komplikasyonları
 Yanıtın İzlenmesi
 Nötropeni ve Trombositopeni
 Randevuya Hazırlanmak
 Hasta Hikayeleri
 Etkinlikler
 Sık Sorulan Sorular
 Hasta Kayıt Sistemi
 Anket
 KML Güncel YENİ
 ELN Hasta Tavsiyeleri '13
 CML Horizon '14
 CML Horizon '15

Son Bloglar (Üyelere Özel) Uygun sonuç bulunamamıştır.

Son Bloglar (Internete Açık)
 ozguntansoker - 2016-04-15
 ozguntansoker - 2016-03-18
 Prensi - 2016-03-16
 ozguntansoker - 2015-12-29
 ozguntansoker - 2015-12-29

Mini Anket
KML hastası mısınız?
Evet
Hayır


www.kmlturkiye.com sitesini açıklayıcı ve faydalı buldunuz mu?
Evet
Hayır


kmlturkiye.com sitemizi nereden duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşımdan
Diğer


Sonuçları incele
Hikayeler içinde aramak istediğiniz kelimeler


1
...
61
62
63
64
65
...
107

arker 2013-08-15 16:47:44
merhabalar:) 2 buçuk aylık hastayım .doğumgünü gecemde acilde öğrendik hastalığımı. çok korkunç bir şekilde başladı ama şimdi süper gidiyor korkulacak bişi yokmuş. en kötü yanı benim açımdan işimden olmam ve gelecekteki planlarımın aksaması oldu. gleevec kullanıyorum ve yan ilaçlar var parol gibi . kas ağrısıyla başladı yan etkiler bakalım sırayla neler göstercek bay gleevec:D

arker 2013-08-15 16:47:10
2 buçuk aylık kml hastasıyım bacaklarımda dayanılmaz durmayan ağrı oluyor kas gevşetici ağrı kesici ve vitamin verdi kullanıyorum geçti ama ilaçlar bitincede ağrı devam edermi?

ozguntansoker 2013-08-12 11:16:20
Merhaba Filiz, öncelikle çok geçmiş olsun. Kml ve ilaç hakkında en ufak bir soru işaretin olsa bile hiç çekinmeden her türlü soruyu sorabilirsin. Biz hepimiz yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Sevgiler

filiz 2013-08-12 10:00:45
öncelikle herkese Allahtan acil şifalar diliyorum ben kml hastası değilim hasta olan eşim hastalığı ikinci çocuğumuzun kırkının çıktığı gün öğrendik ilk duyduğumda dünya başıma yıkıldı zannetdim sonrasında araştırmaya başladım neyseki bu siteye ulaştım devamlı bakıyorum en azından nelerle karşılaşacağımızı öğreniyorum emeği geçen herkese teşekkürler

Zeydan 2013-07-30 09:45:45
Merhaba Sevgili arkadaşlar. iyiyiz inşallah ya da iyi olacağız inşallah. ben 15 aylık KML hastasıyım GLİVEC kullandım pek yeterli gelmedi şimdi SPRYCEL adlı ilaca başlıyorum Bakalım bununla nasıl olacak gelecek. İnşallah Allah bize güç verir de hayallerimizin peşinden koşarız:)) Sağlıklı mutlu güler yüzlü olun:))

esrab 2013-07-29 10:16:34
Arkadaşlar merhaba hepinize saglıklı günler diliyorum.benim bir sorum olucaktı glivec kullanan arkadaşlarımızda baş dönmesi oluyor mu?halam ara sıra da olda başının döndügünü kendini boşlukta hissettgini söylüyor ilacın yan etksiinden mi diye düşünüyorum doktpr kontrolüne gittigimizde sorucam sizlerede danışmak istedim saglıkla kalın...

sureyyacan82 2013-07-25 15:54:36
Düzeltme: PONATİNİB(ICLUSIG) 16.07.2013 tarihinden itibaren avrupa birliği üyesi ülkelerde kullanımı konusunda onay almıstır.

sureyyacan82 2013-07-24 11:38:31
Herkese Merhaba :) PONATİNİB(ICLUSIG) adlı ilaç 16.05.2013 tarihinden itibaren Amerikadan sonra Avrupa birliği ülkelerinde kullanımı konusunda da onay almıstır.Bu güzel bir haber gibi gözüküyor.Saglık bakanlıgını aradıgımda gelişi 2015 gibi görunen ilac için Turkiye de kullanıma acılması konusunda daha erken adım atılabilecegi hissine kapılıyorum.Umarım yakın zamanda Bizde bu hakka sahip oluruz! Unutmayalım ki ne kadar cok secenek,bizlere o kadar cok rahatlık :) İyi günler...

sureyyacan82 2013-07-24 11:14:15
yalnz öncelikle gecmis olsun.İlacın degerleri baskılaması normal,annenizinkin de biraz fazla baskılamıs sadece.Doktor bi süre ilacsız seyrini görmek istemiş olabilir hastalıgın.Endişelenecek simdilik pek bişey yok.Kaldı ki bcr-abl de gayet normal cıkmıs.Bu ilaclar hemen herseyi anında normale döndurecek bişey diye birsey sözkonusu değil.Önemli olan ilacın vucuda etki etmesi ve annenize de olumlu olarak etki ediyor gibi gorunuyor.Zamanla kan degerleride oturur diye dusnuyorum.Karaciğer degerleri hakkında ise; su an zaten normal gozukuo,daha önce yuksek idiyse bu iyiye işaret.Size soyleyebilecegım Kml hastalıgında uzun yıllar ilac kullanımına baglı olarak karaciğerde buyume gorulebılıyor ama herhangıbır zararı yok.Ayrıca ne kadar bol su,o kadar kolay atılım.Kan hastalıklarında son yıllarda o kadar buyuk bir artıs var ki artık yeterli doktor bile bulmak zor ve doktorların hasta yuku cok fazla.benim hastanemde de asistan ilgileniyor, kan tahlillerini yazıyor ama tabiki danıstıgı kişi mutlaka uzman docent ya da proflardır.Doktorluga yeni baslamıs bu arkadasların kendi kendilerine bu gibi durumlarda karar alması sözkonusu olamaz.Su an hersey yolunda,kendınıze ve annenize iyi bakın.Hoscakalın :)

yalnz 2013-07-23 18:55:22
tüm hastalara rabbim den acil şifalar dilerim.. Bugün annemin 2 aylık kontrolü vardı en son 22 mayıs ta gitmiştik ve bugün de kontrolümüz vardı. sonuçlar aşağıdaki gibi.
WBC: 3.4 L....................4.5-10.3
NE%: 37.9 L................50-70
LY%: 49.5 H................20-44
MO%: 10.8 H ....................5.1-9
EO%: 1.6.......................0.9-4
BA%: 0.2 L........................0.3-1.5
NE#: 1.3 L......................2.1-6.1
LY#: 1.7........................2.1-6.1
MO#: 0.4......................0.3-0.8
EO#: 0.1.......................0-0.5
BA#: 0...........................0-0.2
RBC: 3.51 L ..................4.38-5.77
HGB: 10.5 L ..................13.6-17.2
HCT: 30 L ...................39.5-50.3
MCV: 85.7....................80.7-95.5
MCH: 30 ...................27.2-33.5
MCHC: 35 ................32.7-35.6
RDW: 21.5 H.................11.8-13.4
PLT: 146 L .....................156-373
MPV: 7.7 ........................7.4-10.4
PDW: 16.5
HPCT: 0.112 H
KREATİNİN: 0.77......................0.6-1
ÜRİK ASİT: 3.9.........................2.3-6.6
T.PROTEİN: 6.7........................6.6-8.7
ALBUMİN: 3.9..........................3.4-4.8
T.BULURUBİN: 1.1 H.................1
D.BİLİRUBİN: 0.3 H.....................0-0.2
AST(SGOT): 26..........................0-31
ALT(SGPT): 14.........................0-41
LDH: 250 H..............................100-190
Değerler yukarıda yazdıgım gibi WBC değeri de düşmüş annem 6 aylık kml hastası henüz dr. imatis 400 mg ağır gelmiş değerleri baskılamış dedi ve başka bir cümle kurmadı 3 hafta sonra 12 ağustos ta tekrar kontrole çağırdı ve 3 hafta boyunca ise ilacı bırakmamızı istedi yani annem 3 hafta ilaç içmeyecek.bu olaya canım baya bir sıkıldı ilaç içmediği süre zarfında hastalık ilerleyecek ve imatis 400 içmeye başladıgında ise bu değerler çıkacak.dikkat ederseniz tahlil sonuncu na SGOT VE SGPT zannedersem bunlar karaciğer testi bunlarda da yükselme var önceki değerlere göre özellikle SGOT TAne güzel herşey yolunda artık 3 aya gün atarlar derken, annemin hiç bir kan değeri belirlenen aralıklar arasında değil sizin yorumlarınızı bekliyorum. vereceğiniz cevaplar için şimdi den tşk. ederim.annem 6 kutu imatis 400 mg içmesine rağmen kan değerlerin de randumana oturmaması sizce kötü mü arkadaşlar. 6 ay önce ilk hastalıga yakalandıgında bcr-abl si 0.1099 du 2 ay önce bakıldıgında ise 0.0260 çıktı.annem adana da Çukurova üniversitesinde tedavi görüyor. burada istanbul yada ankara gibi fazla hematolog bulma şansımız yok üniversitede 2 veya 3 adet hematoloji prof. u var bunları görmek mümkün değil odalarına giremiyoruz. poliklinik te asistan tam kan sayımı ve preferik yayma dışında tahlil istemiyor. bcr-abl testini de ben söylüyorum bakın diye :). gündüz alınan kan ile hocanın odasında kan inceleniyor sonrası ise şu ilacı şu sürede kullanıyor şu gün gelin diyor artık hoca mı karar veriyor yoksa asistan mı karar veriyor bilmiyoruz. bu değerler için bilgilerinizi bekliyorum şimdiden tşk. ederim.

1
...
61
62
63
64
65
...
107

Önemli not: Sitemizde sadece hasta hikayeleri paylaşılmaktadır. Hikayenin içeriğinde bilimsel gerçekliği kanıtlanmamış ilaçlar, reklam amaçlı doktor/ hastahane isimleri, dini ve siyasi görüş niteliği taşıyan yazılar olmamalıdır. Bu tür yazılar onaylanmayacak ve düzeltilmesi için size geri gönderilecektir.


Kendi Hikayenizi Paylaşmak İsterseniz
Lütfen sitemize buradan giriş yapın.

 

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:
Kanserle Dans Derneği:
Kanserle Dans Derneği
CML Advocates Network:
CML Advocates Network

Bumerang - Yazarkafe

 
Bu site, KML hasta ve yakınlarının tanı süreçlerini, tedavilerini ve tedavilerin yan etkilerini birbirleriyle paylaşabilmeleri için bir KML hastası tarafından kurulmuştur. Hiçbir şekilde tıbbi yardım amaçlı degildir. Uygulanan her KML tedavisi kişiye özeldir ve her KML hastası tedavisi hakında doktoruna danışmalıdır.
Tüm hakları Özgün Tansöker Danacı'ya aittir.
  designed by Özgün and developed by RejaVu Rejavu
KMLTurkiye Logo KMLTurkiye Logo